Τα ξενοδοχεία και η χρήση των Social Media

social media for hotel

Το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης στην ψηφιακή εποχή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς η παρουσία μας στα κοινωνικά δίκτυα που μας ταιριάζουν τείνει να γίνει όλο και συχνότερη, απορροφώντας καθημερινά σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας μας στον online κόσμο.

Οι επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (ξενοδοχεία, βίλες, μικρά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α.) που θα μας απασχολήσουν σε αυτό το σημείωμα, έχουν καταλάβει την σπουδαιότητα της κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να εντείνουν την παρουσία τους σε αυτά και κατ΄επέκταση την δικτύωση με παλιούς και πιθανούς νέους πελάτες.

social media for hotels

Κοινωνική Δικτύωση

Μελέτες ανά τον κόσμο παρουσιάζουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στα social media. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό κοντά στο 40% των απευθείας κρατήσεων των ξενοδοχείων προέρχονται από κοινωνικά δίκτυα, από στόμα σε στόμα και από επισκέπτες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Η έρευνες δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία που είναι δραστήρια στα social media έχουν περισσότερους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους και οι επισκέπτες φέρνουν περισσότερες direct κρατήσεις. Η επικοινωνία με τον υποψήφιο επισκέπτη είναι ένα εξίσου σημαντικό κεφάλαιο που θα αναλυθεί εκτενώς σε άλλο μας σημείωμα αφού το ζητούμενο αυτού του σημειώματος είναι το πως θα προσεγγίσουμε υποψήφιους επισκέπτες μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πιθανοί πελάτες σας είναι κοινωνικοί. Εσείς;

social media for hotel

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αναπτυχθεί η επικοινωνία ενός ξενοδοχείου από στόμα σε στόμα είναι να έχει ενεργή παρουσία στα social media. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα και αυτοί είναι πιθανόν να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για τα ξενοδοχεία να είναι παρόντα και να χρησιμοποιούν τα social media για να επικοινωνούν με τους πελάτες τους αλλά και να μπορούν οι πελάτες τους να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους τις εμπειρίες τους στα ξενοδοχεία. Η σωστή προσέγγιση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων που ταιριάζουν στο ξενοδοχείο προσκειμένου αυτό να γίνει αναγνωρίσιμο από ένα ευρύ κοινό είναι αποτέλεσμα δοκιμών και συνεχούς απασχόλησης.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία σήμερα χρησιμοποιούν το Instagram για να κερδίσουν οπτική αναγνωρισιμότητα, το facebook για να αφηγηθούν την ιστορία τους και τις δραστηριότητες τους, το twitter για προσφορές εντός του ξενοδοχείου και στοχευμένη αύξηση των εντός του καταλύματος πωλήσεων κ.α. Δεδομένου ότι το ζητούμενο σε κάθε δράση είναι η αντίδραση (στο ξενοδοχείο το ROI), η προσπάθεια και η αξιολόγηση κάθε προσπάθειας είναι το κριτήριο για την κοινωνικοποίηση των ξενοδοχείων.

Διεθνής Παρουσία

Τα κοινωνικά δίκτυα με την παγκόσμια παρουσία τους αποτελούν ιδανικό μέσω για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των ξενοδοχείων στις αγορές-στόχους. Τα κλειδιά για κάθε επιτυχημένη καμπάνια στα social media είναι η αλληλεπίδραση, η συμμετοχή και άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε σχόλια από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας που διαθέτει σήμερα ένα ξενοδοχείο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με τους επισκέπτες και τους μελλοντικές του επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο.

Στοχευμένη κοινωνική δικτύωση

Η MediaSet Design μπορεί να σας βοηθήσει στη δημιουργία ολοκληρωμένου προφίλ στα social media και σάς καθοδηγεί στις σωστές πρακτικές, ως μέρος των συμβουλευτικών υπηρεσιών μας. Οι μελέτες μας λένε ότι, ενώ η πλειοψηφία εξακολουθεί να υπολογίζει σε φίλους και στην οικογένεια για πληροφορίες, ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός αναφέρει τα TripAdvisor, Facebook, Twitter και άλλα κανάλια ως πηγές για έμπνευση επιλογής προορισμού.

Το ξενοδοχείο σας είναι τόπος κοινωνικής συγκέντρωσης. Κοινοποιήστε το! Αξιοποιήστε το! Επικοινωνήστε μαζί μας για την προσφορά μας στην κοινωνική σας δικτύωση.

Comments are closed.